5 anledningar till varför du behöver en massage


Vi vet hur bra det känns att få massage. Men visste du att det finns faktiska hälsofördelar med att få regelbunden massage?

Här är 5 anledningar till varför du bör få massage minst en gång i månaden.

1. Massage hjälper till att minska stress och ångest.

I dagens snabba värld är det viktigare än någonsin att hitta sätt att slappna av och avstressa. Massage är ett utmärkt sätt att göra just det. Studier har visat att massage kan bidra till att minska kortisolnivåerna (stresshormonet) i din kropp, samt förbättra ditt humör och din allmänna känsla av välbefinnande.

2. Massage kan lindra smärta.

Oavsett om du lider av kronisk smärta eller bara tillfälliga värk och smärtor kan massage vara ett effektivt sätt att hitta lindring. Massage kan hjälpa till att slappna av i musklerna och lindra spänningshuvudvärk. Den kan också öka cirkulationen och främja läkning genom att föra syre och näringsämnen till skadeområdet.

3. Massage kan förbättra sömnkvaliteten.

Om du har svårt att sova kan en massage vara precis vad du behöver. Massage kan hjälpa till att slappna av i kropp och sinne, vilket gör det lättare att somna och sova hela natten. I en studie rapporterade personer som fick regelbunden massage bättre sömnkvalitet än de som inte fick massage.

4. Massage kan stärka immunförsvaret

Vi vet alla hur viktigt det är att stärka vårt immunförsvar under förkylnings- och influensasäsongen. Men visste du att massage faktiskt kan bidra till att stärka ditt immunförsvar? En studie visade att personer som fick regelbunden massage hade ökade nivåer av infektionsbekämpande vita blodkroppar. Så om du letar efter ett naturligt sätt att stärka ditt immunförsvar kan massage vara ett bra alternativ för dig.

5. Massage kan förbättra den kardiovaskulära hälsan.

Massage har visat sig kunna förbättra den kardiovaskulära hälsan på flera olika sätt. Den kan sänka blodtrycket, öka variabiliteten i hjärtfrekvensen (ett mått på hjärtats hälsa) och minska stresshormoner som kortisol i kroppen. Alla dessa saker tillsammans kan leda till en bättre allmän kardiovaskulär hälsa

Som du kan se finns det många anledningar till varför du bör överväga att få massage regelbundet. De är inte bara avkopplande och njutbart, utan har också många hälsofördelar. Så om du letar efter ett sätt att slappna av, stressa av och öka din allmänna hälsa kan du överväga att boka ett månatligt massagebesök idag!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *